Brouwerij Taverne du passage

Weg van de dagelijkse drukte in de galerij de Koning van Saint-Hubert. U kunt er genieten van een aangename sfeer (art-déco), waar kelners ook van kunnen getuigen. Met een mooie en sierlijke decoratie. De brouwerij biedt Belgische en Franse gerechten aan: garnaalkroketten, paling in met pepersausmosselen (in seizoen).

Het terras in de galerie is beschermd tegen het weer en de keuken is open van dinsdag tot zondag.

De brouwerij taverne du passage heeft een uitzonderlijke wijnkaart en was de eerste in België die een prijs won voor zijn wijnen.

De banket zaal van de galerij van de koningin gelegen te Brussel

De taverne van de Passage heeft een nieuwe zaal op de tweede verdieping. Deze ruimte past perfect voor een receptie van maximaal 100 personen en banketten van maximaal 40 personen. Voor meer informatie zijn onze menu’s beschikbaar op aanvraag.

Menu van de taverne du Passage

De gerechten worden bereid door onze chef-koks met verse producten die elke dag geleverd worden, daarom kunnen onze kaarten/menu’s variëren. Evenals de prijzen die vermeld staan op onze site kunnen gewijzigd worden op basis van de marktprijzen. Voor meer informatie kan u altijd het restaurant contacteren.

Ons menu’s bestaan uit traditionele Belgische gerechten. Ontdek onze Belgische specialiteiten!

  • Belgische specialiteiten

    Voorgerechten
    Noordzeese garnaalkroketten ( specialiteit van het huis ) 16,00 €
    Kaaskroketjes 13,90 €
    Duo van kaas en garnaalkroketten 14,90 €
    De haren van de Balkan op wijze van de taverne 10,90 €
    Onze hoofdmaaltijden
    Gestoofde aardappelen met kalfsvlees 20,20 €
    Gentse waterzooi met groenten 18,00 €
    Américain met sla en frietjes 18,00 €
    Zeetong van oostende 33,00 €
    Gemarineerde mosselen 25,00 €
    Mosselen met witte wijn 26,00 €
  • Traditionele keuken, vis en mosselen van Brussel

    Zalm van Gravalax 21,90 €
    Pourtargue vis op zijn toastje met saus 11,80 €
    Vissoep van het huis met roest en krokante toastjes 12,00 €
    Vis pannetje met garnalen van Namen 15,00 €
    Tomaat garnaal 1 stuk 15,00 €
    Kalfs brein met tartaar saus 14,90 €

De vleeswaren

  • Américain met sla en frietjes 18,00 €
     Toutes les races de bœuf  ont été élevées sur leur terroir d’origine et les viandes sont d’une maturation de minimum 6 semaines
    Nos Viandes Rouges sont accompagnées de Pommes Frites et D’une petite Poelée de Légumes
    Pour toutes sauces et légumes , voir le chapitre “Garnitures et Légumes “
    Aubrac, Entrecôte  32.00€
    Simmenthal, Cuberol  40.00€
    La Côte à l’os, Black Angus +/- 1.2 kg (min 2cts) 49.50€ pp
    La côte de veau à la plancha 22,50 €
    Côte de veau grand-mère 25,50 €
    L’Escalope de Veau Viennoise 20,00 €

De kippen

  • Koninginhapje met stoemp 18,00 €
    Gentse waterzooi met groenten 18,00 €

Zoetigheden en desserten

  • Zoetigheden
    Rhum baba met mandarijn op Napolitaanse wijze 9,00 €
    Rhum baba “negritta” 9,00 €
    Bladerdeeggebak met appeltjes 8,00 €
    Bladerdeeggebak met appeltjes en vanille ijs 9.00 €
    Desserts
    Crème brulée met speculaas van het huis Dandoy 8,00 €
    Profiterollen met warme chocolade saus 8,50 €
    Chocolade mousse 8.00 €
    Schuimpje met slagroom 8.00 €

De ijsjes

  • Coupe met vanille ijs et 2 bollen sorbet 6,90 €
    parfum : Vanille, Moka, praliné, passievruchten, zwarte bes, aardbeien, citroen
    Bol ijs met koffie smaak 7,50 €
    Dame blanche met slagroom 9,00 €
    Braziliaans ijsje 8.00 €
    Mikado ijsje met slagroom 9.00 €
    Ijsje met schuimpje en slagroom 8.80 €
    Carpaccio van ananas met zoete kruiden en met kokos
    8,20€
    Bijvullig van slagroom 1,50 €

Galerij- Sfeer van de brouwerij Taverne du passage

Virtuele rondleiding van de brouwerij, taverne van de Passage