Brouwerij Taverne du passage

Ligt in de Koning van Saint Hubert galerij, is het restaurant « Taverne du passage » onveranderlijk. Zijn omgeving van de epoque (art deco) en zijn servers zijn daar om te getuigen. De menu van de café-restaurant biedt België en Franse specialiteiten zoals garnalenkroketten, palingvisserij, mosselen (tijdens het seizoen).
Het terras in de galerij is beschermd tegen het weer en de keuken is open van dinsdag tot zondag.
“La taverne du passage” heeft een uitzonderlijk menu van wijnen en was de eerste in België die een prijs won voor zijn wijnen.

De banket zaal van de galerij van de koningin gelegen te Brussel

De taverne van de Passage heeft een nieuwe zaal op de tweede verdieping. Deze ruimte is perfect voor een receptie van maximaal 100 personen en banketten van maximaal 40 personen. Voor meer informatie zijn onze menu’s beschikbaar op aanvraag.

Menu van de taverne du Passage

De gerechten wordendoor onze chef-koks met verse producten bereiden die elke dag bezorgd zijn, daarom kunnen onze kaarten/menu’s variëren. Evenals de prijzen die vermeld staan op onze site kunnen gewijzigd worden op basis van de marktprijzen. Voor meer informatie kan u altijd het restaurant contacteren.

Ons menu’s bestaan uit traditionele Belgische gerechten. Ontdek onze Belgische specialiteiten!

  • Belgische specialiteiten

    Voorgerechten
    Noordzeese garnaalkroketten ( specialiteit van het huis ) 16,00 €
    Kaaskroketjes 13,90 €
    Duo van kaas en garnaalkroketten 14,90 €
    De haren van de Balkan op wijze van de taverne 10,90 €
    Onze hoofdmaaltijden
    Gestoofde aardappelen met kalfsvlees 20,20 €
    Gentse waterzooi met groenten 18,00 €
    Américain met sla en frietjes 18,00 €
    Zeetong van oostende 33,00 €
    Gemarineerde mosselen 25,00 €
    Mosselen met witte wijn 26,00 €
  • Zalm Gravlax 21,90 €
    Pourtargue op Toast 12,50 €
    Vissoep 12,00 €
    Petits Gris van Namen 15,90 €
    Baltische Haring 12,50 €
    Kalfshersenen met tartaarsaus 14,90 €
    Soup van de dag                       9,00€
    Toast Champignon                     12,90€

De vleeswaren

  • Américain met sla en frietjes 19,00 €
    Alle Vleesrassen werden gefokt op hun land van herkomst en vlees zijn minimum van 6 weeken rijping.
    Steak                                                 21,00€
    Filet Puur                                                29,50€
    Entrecôte                                                32,50€
    Chateaubriand (voor 2)  60,00€
    Rundsribstuk (voor 2)  75,00€
    Vlaamse Stoofvlees 20,50€
    Kalfskop met tomatensaus en paddestoelen 23,50 €
    Kalfskop op Franse wijze 19,90 €

     

De kippen

  • Koninginhapje met frietjes 19,00 €
    Gentse waterzooi met groenten 18,50 €

     

Zoetigheden en desserten

  • Zoetigheden
    Mandarine Napoléon Baba 9,50 €
    Rhum baba “negritta” 9,00 €
    Appelrookje 7,80 €
    Appelrookje met vanilla ijs 9.00 €
    Desserts
    Crème brulée 8,00 €
    Profiterolles met warme chocolade saus 8,50 €
    Chocolade mousse 7,80 €
    Schuimpjes met slagroom 8,00 €

     

De ijsjes

  • Coupe sorbet of ijs 1/2/3 ijsballen 3,80€/7,50€/9,50€
    parfum : Vanille, Moka, praliné, passievruchten, zwarte bes, aardbeien, citroen
    Café Glacé 7,00 €
    Dame blanche met slagroom 8,50 €
    Coupe Brésilienne 8.50 €
    Coupe Mikado 8,50 €
    Schuimgebakjes met ijs en slagroom 8.80 €
    Ananas Carpaccio met koko ijsbal
    9,00€
     Coupe Colonel 11,00€
    Bijvullig van slagroom 1,50 €

Galerij- Sfeer van de brouwerij Taverne du passage

Virtuele rondleiding van de brouwerij, taverne van de Passage